Braids, back rehab and KonMari


Dille på frillor.
Spenderade en timme igår att träna olika flätor på Tomas.
Dags för rehabiliterande träning idag (ryggen), känns skönt att kunnat påbörja den igen med vetskapen att jag kommer komma på fötter no matter what. Vart ganska tunga dagar och nätter med otroligt mycket smärta och då kommer ofta de mörka tankarna som inte gör någon nytta alls.

Så jag knackar (tapping) som en galning och är otroligt tacksam för det hjälper.

Blev dessutom ett oväntat bakslag när jag upptäckte flera pappershögar nu under genomgången Komono jobb. Inte på grund av att de fanns utan vad de inhöll. De flesta var mellan 10-20 år gamla och berörde oerhört svåra perioder i mitt liv. Att minnas dem och t.o.m kunna hämta lärdomar från dem är inte svårt men två saker skedde: jag blev tagen på sängen och jag fick dem allihopa rätt i ansiktet i ordningsföljd genom åren. Inte roligt.

Så det har varit ett par dagar av sorg att bearbeta och en hel del ilska, tydligen var jag inte helt igenom dem. Så här i efterhand är jag faktiskt tacksam för det, för nu är jag ännu ett steg närmre ett smärtfritt liv på alla plan.

Komono är ett steg i KonMari metoden. Jag påbörjade den våren 2018 med några uppehåll pga ryggen och måste säga att det är jätteroligt att nu äntligen fler upptäckt metoden tack vare hennes Netflix show. Och den funkar. De områden vi KonMariade under 2018 håller sig i ordning!
Den fina med metoden är att det finns inga rätt och fel hur det ska se ut och nej, hon förespråkar inte minimalism eller ett viss antal saker. Missförståndet kring böcker ex kommer ifrån att hon talade utifrån erfarenhet vad hon sett hänt för många (men inte alla) och det var att oftast hamnar vi på ca 10-30 böcker som vi behåller konstant och de andra blir det rundgång på (dvs lånar på biblo eller köper och sedan skänker eller säljer vidare)
Metoden i sig går ut på att ha en balanserad omgivning som inte snor energi från dig som du även finner vacker och inspirerande.
För stök snor energi och kraft och ger dig stress.

Dagen lista:

Träning
Tapping
Komono

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Great, you wanto leave a comment! Follow the keyword of this blog and keep it kind.

BOOK SALES, HOW TO TAKE A BREAK WITH CAT AND BACK REHAB

Not an ad, not paid or gifted by any of those companies I´m talking about. Just my personal opinions and tip ^^ Bubbelgumsrosa Love ...