Indecisively weather, FamilyTime and Cooking class

Swedish Fika watching FIFA  cup

Tyvärr har hela familjen lyckats dra på sig en sommarförkylning utan dess like. Att vädret dessutom hoppar mellan värme och kyla har inte hjälpt till då man plötsligt funnit sig själv nerfrusen om den arm, axel och ibland ben som stuckit fram under täcket på nätterna medan andra morgnar har vi vaknat med svettindränkta kuddar på grund av värmen.

Men- vi har lugn och ro och roligt. Kollar på VM och turas om att ligga skrattandes i sängen medan den andra är helt inne i spelet, skriker och pekar på TV:n var spelarna borde befunnit sig eller visa vem som är fri.

Vår mat och baklagningskurs med sonen är igång och första måltiden vi gjorde slutande med att vi fick kasta kastrullen (mitt fel)

Tanken är ju att han ska lära sig alla grunder för att sedan kunna anpassa eller experimentera

Vi gjorde Fish n´ chips, en chokladpaj och en hallonpaj.

Nu ska jag vara ärlig:
Allt sket sig för att vi skulle göra exakt som kokboken skrev.
Jag har inte lagat mat eller bakat så på ÅR.
Jag tar alltid hänsyn till omständigheter och erfarenhet men vi diskuterade innan (jag och Will) och han tyckte vi skulle prova.
Med ond aning gick jag med på detta och det kommer inte hända igen.

Allt från att jag skulle visa bagar-snits hur man rengör spatel med fingrarna för att snärta ner i skålen där det istället hamnade med ett klafs bredvid till Wills överdrivna bett av en gurkstav för att understryka hur upptagen han var med att äta för att slippa disken och två pajdegar som blev torrare än Sahara för att jag fick hjärnsläpp och tillsatte inget vatten!! Frityrsmeten var den skummaste jag någonsin sett och någonsin tillrett och det var som att jobba med klet som sög sig fast överallt förutom på fisken.
Jag tappade kontrollen på oljan (den var för varm och det var förresten det vilda friterandet som mördade kastrullen ) så fisken var precis genomkokt medan pommes frites blev närpå brända på utsidan och okokta på insidan.

Det var som att befinna sig i ett parallellt universum där man med stigande fasa och något förvånat iakttar det som sker utan att kunna stoppa det.
Will var väldigt storsint efteråt och sa snällt - Mamma, det är ju du som alltid säger att man lär sig bäst genom att göra som man inte ska.

Vet att det finns en poäng i det men ändå!! Kan inte minnas när så mycket gått fel i köket XD

Min tanke är att vi ska göra det igen men nu på RÄTT SÄTT! Inte säkert att det blir nästa projekt dock. Ganachen på chokladpajen blev bäst och det var för att det receptet gjorde jag från Martha Stewart. (degen var fortfarande torr som fan)

KonMari går framåt också och resultaten börjar märkas vilket är en jätteskön känsla. Städade bl.a ut klädkammaren som sista veckorna blivit ett förvaringsrum där vi knappt kom åt kläderna till att det nu är luftigt och fint och det är bara att kliva in och hämta det du ska ha utan att måsta halvhukandes ta ett stort steg upp på ful-högen, slå i huvud och armar för att gnetande draaaa ut plagget du vill ha eller få 20.000 galger som sprätter runt dig när du försöker befria en skjorta. Och sakerna som stått därinne hade en egen plats runtom i lägenheten så det blev inte som tidigare där vi flyttade runt stöket.
KonMari <3

Gjorde räd på Dollarstore för plastburkar i olika storlekar. Köpte även ny kastrull och en ordentlig griptång till fritering. Det bästa av allt var att de har rektangulära matlådor med kylklamp I LOCKET!! Vet ni hur länge jag letat att hitta en matlåda som passar med fristående kylklamp som dessutom är estetiskt tilltalande? ÅR! De har säkert funnits men jag har inte hittat nån förrän nu.
Ser framemot att ta med matsäck.

Glad åt mitt rosa hår, det är redan ljusare än på bilden vilket är mer än OK för min tanke var pastellrosa hår.
Det blev neon!
Blonderingen var bättre än förväntat och den rosa färgen var svårjobbad på så vis att när den applicerades på en hårslinga stannade den där den hamnade och gick knappt att smeta ut.
Så nästa gång är det jag som drygar ut den.
Kände mig som en enhörning i går då jag badade och förvånat upptäcker att jag sitter i ett fint rosa vatten XD
(i vanlig ordning kan man se min utväxt mindre än 24 t efter färgning,  den t.o.m syns på den där bilden :S)

Hela familjen testat Alpro pudding.
Smak: Kokosnöt och Choklad.
Jag gillade Kokosnöten bäst medan Will gillade chokladen och Tomas gillar båda.

Jag har lite svårt för konsistensen dock, den är en aning rinnig så ha servett till hands när du äter den för de har en tendens att glida av skeden, vi alla spillde ner oss vid nåt tilfälle och vi har bra bordskick (för den som undrar :D)

Har äntligen börjat komma igång att sy!
Ska skriva mer om det sen, ser nu att klockan dragit iväg så gotta go!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Great, you wanto leave a comment! Follow the keyword of this blog and keep it kind.

YSL DREAM BOOTS, MATCHA LOVE, FASHION AND SNIFF

Those boots are a piece of art! Finally tried bubble tea matcha and I love it. Rich, creamy and a huge cup! Bought at Oolong at Hötorge...