Summary holiday weekend

Senaste dagarna har till största del handlat om återhämtning och att bygga upp tolerans och styrka. Varit lite tuffare för mig och Tomas på grund av allergi-besvär men vi löser det med tabletter, inhalator och ögondroppar. Will har varit sjuk så vi var hemma och mös istället för att dra iväg på Valborg med maj-brasa.

Dagliga promenader, även om det vissa dagar varit kortare sådana, är tillbaka och jag har yoga 35 minuter för första gången på månader! (tror jag, det känns som månader, minst två i alla fall) Ser framemot att äntligen börja gymma igen.

KonMariar och bilden med stöket var vår säng igår. Hann bli kallsvettig av stress och ångest som många av oss blir när man är mitt i kaoset av möblering (vilket också utfördes till enorm belåtenhet av resultatet) så jag klamrade mig fast vid vetskapen att om jag bara flyttar en sak i taget till sin rätta plats (KonMari) så kommer det innan läggdags vara klart. Och så blev det.

KonMari är ingen lätt process och många, även jag, glömmer att hon faktiskt skriver att detta brukar beräknas till 6 månader- inte 6 timmar, dagar eller veckor. Utan månader. Och det har sina orsaker. Blir inte avskräckt av detta för det handlar inte om att utrensningen i sig tar 6 månader utan hela processen- från start till Målbild och att ha det hem du strävat efter. Sen finns det naturligtvis dem som blir klara snabbare, och dem som det tar mer än 6 månader.
Att jag tar upp det är för att jag vet att jag inte är ensam om att glömma och de av oss som glömmer har en tendens att bli stressade och frustrerade helt i onödan ^^/

Det bästa med långledigheten är att jag och Tomas haft tid att gosa ner oss i sängen och tillsammans  kolla på film. Haft maraton faktiskt och idag ska vi beta av 3 till om det går som planerat.

Vi har även idkat byteshandel av hushålls-sysslor i familjen och jag är den just nu fast med disken. Alltså jag fattar inte varför den är ett sådant "Svart hål" Jag brukar gilla att diska och gör det hemtrevligt omkring mig innan jag sätter igång och den fördelen att det inte tar många sekunder att skapa en inbjudande miljö att sedan diska i gör att jag även fixar det under tidspress- men ändå. Om det inte vore för att jag väljer träd före lat hade jag varit ett stor fan av pappa-tallrikar! Med min tur att så många jobbar på att ta fram nedbrytbara material till dessa användningsområden har jag hopp att inom en snar framtid kanske kunna nyttja det några gånger i veckan - ^^

Hade pappa varit här hade han hummat skrattandes och sedan hjälp mig. Saknar honom otroligt mycket.

Ska nu fortsätta med hushålls-sysslor och KonMari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Great, you wanto leave a comment! Follow the keyword of this blog and keep it kind.

YSL DREAM BOOTS, MATCHA LOVE, FASHION AND SNIFF

Those boots are a piece of art! Finally tried bubble tea matcha and I love it. Rich, creamy and a huge cup! Bought at Oolong at Hötorge...