Grace and Frankie, Swedish dicks. On Netflix


Not an Ad- just my personal opinion about two super
awesome tvshows you shouldn´t miss out!

Otroligt välspelad serie som får en att skratta rätt ut tusen gånger om! 

Om du inte sett den, här kommer en kort resumé som inte är spoiler-samma info får du om du googlar:
Grace (Jane Fonda) och Frankies (Lily Tomilin) män Robert (Martin Sheen) och Sol (Sam Waterson) har känt varandra sedan ungdomsåren och blev efter utbildning som advokater, arbetskamrater tillika bästa vänner. Deras fruar är varandras motsatser så trots att de umgåtts i över 20 år unviker Grace och Frankie gärna varandra om de kan. Grace är målmedveten, driven, konservativ och dricker martini. Frankie är en hippie som målar, yogar, utför chants med trummor och tända ljus akompanjerat med om man har tur: strupsång (Nån som minns Sheldon fr TBBT?:D) och dricker peyote. 
När de båda fruarna tror att deras män äntligen ska pensionera sig får de istället nyheten om att Robert och Sol vill skiljas från dem- för att gifta sig med varandra.

Grace och Robert har två vuxna döttrar och Frankie och Sol har två vuxna söner och allteftersom serien rullar på dyker fler karaktärer upp, fler historier nystas upp eller trasslar ihop sig och de alla har en sak gemensamt: Lysande skådespelarinstaster! Jag har gång på gång spolat scener där man bara skrattar mer och mer tills man kiknar. 
Det jag tycker att dom gör som är absolut underbart att se är att Grace och Frankie bryter tabu och gränser och visar både sassyness, självständighet och ett FUCK YOU mot alla som försöker göra dem till svaga små tanter- dvs när de inte bråkar med varann i början. Till och med det är roligt. Smart, hjärtlig, rå, rakt på , snäll, sarkastisk och medkänslig humor.- de visar helt enkelt hur det är att vara människa men på ett jävligt roligt vis.
Säsong 2 har premiär nästa fredag 19 januari 2018.
Jag har nedräkning!!!


Extra kul för oss svenskar med denna serie. Säsong 1 pratar de med svenska vilket myntat många roliga uttryck vi tagit till oss. Efter episod 1 t.ex gick vi runt i dagar och ropade vilset - Hjälp!...Jag är ett spöke...i en maskin!!
Ingemar (Peter Stormare) är en sk Dick som är slang för dektektiv. Han blir lejd att ta tillbaka en känd DJ´s laptop som kunden hävdar har stulit från honom. Att kunden blåser honom fattar han inte förrän det är försent men se då vänder allt och DJ:n som visar sig vara svensk och heter Axel (Johans Glans) tyr sig till Ingemar och börjar hjälpa honom på eget bevåg. För Axel är trött på sitt rika, glidar-liv med massor av pengar, kvinnor och champange. Ingemar själv plågas av sitt förflutna där hans bäste vän Tex (Keanu Reeves) gick bort under tragiska omständigheter som Ingemar har svårt att acceptera. Även här visar det sig att allt inte är vad det till ytan ser ut som. Blandad lika knäpp svensk som amerikansk humor. Många kändisar har engångs roller, bl.a Emma Stone (Lala Land och Spiderman) gör en jätterolig dubbelroll.  
Andra säsonger kom 25 dec-2017 men jag har inte haft tid förrän nu att börja kolla ^^ två avsnitt såhär långt och jag är inte besviken. Hade jag fått önskat en liten detalj så hade det varit att de pratade mer svenska för vissa grejer låter roligare än på engelska och speciellt när det sägs av de där två. Men det är en petitss för serien är fortfarande rolig, rå, knäpp och rätt gullig emellanåt- till Ingemars förtret!

Gotta go, ska bädda ner mig och gloooooo

Mata ne
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Great, you wanto leave a comment! Follow the keyword of this blog and keep it kind.

YSL DREAM BOOTS, MATCHA LOVE, FASHION AND SNIFF

Those boots are a piece of art! Finally tried bubble tea matcha and I love it. Rich, creamy and a huge cup! Bought at Oolong at Hötorge...