Feng shui, resultat och tack Maman

Made by artist Leo Tzu - PRESS HERE to order it
Har handlat hem fina konstgjorda blommor ,för de färska äter Fnassel upp och jag har inte tid att rusa runt och ställa dem högt varje gång vi går utanför dörren, samt glittriga dekorations-stenar i rätta färger. Jobbar dock mest med det jag redan har och det är intressant hur instinktivt jag färgsatt eller haft önskemål genom åren för de olika områderna. Då jag är sen i starten med Feng Shui har jag turen att ha en storasyster med svart bälte i inredning som vet massor och som i tid och otid får frågande sms :D

Skrattar lika mycket varje gång åt namnet Currylinjer! De är husdjur bra att peka ut, för de lägger sig gärna på dem. Så jag har iakktagit Fnassel senaste veckorna som förberedelser.

Då jag inte har tid att lägga flera dagar på raken att ändra om tar jag lite i taget och håll i hatten nu: den positiva förändringen märks redan!
Hälften är ju ens tankesätt och inställning men Feng Shui är något på spåren att skapa harmoni rent praktiskt. Naturligtvis har jag veta om Feng Shui i flera år, detta för att jag sedan barnsben alltid varit dragen åt Asien överhuvudtaget men det har tagit mig fram tills nu, av olika skäl, att anamma och gå fullt ut att ordna mitt hem efter den :)

Kan säga att jag blir lättare och lättare i sinnet då jag med hjälp av detta och Marie Kondos sätt rensar ut som jag inte gjort på många år då jag av felaktiga orsaker behållt ting och kläder som i grund och botten bara fått mig att må dåligt. Vanor jag plockade på mig under de svåraste åren i mitt liv och som omedvetet hängde kvar efter att jag kommit ur det.

För jag var inte sån innan då jag tack och lov har vuxit upp med en maman som faktisk gjorde just detta väldigt japanska tankesätt att hålla i tingen och fråga: Gör den mig glad? Är den viktigt? och var svaren Nej, åkte de ner i sopsäcken och ut ur huset. Hon är supersnabb på att organisera och när jag blir en oinspirerad Lat-maja brukar jag låtsas att maman är här och sedan göra som hon skulle gjort! (Vi bor i olika delar av landet tyvärr)

Dock är hon mer fransk och italiensk i sitt humör, till alla hennes barn och barnbarns stora glädje, så bråkande ting som inte går ner i säck eller låda utan flippar ut eller sprätter iväg får sig en skikande omgång och rent handgemänge ut genom ytterdörren XD Jag är likadan och brukar ha en slynglig son som fnittrar förbi medan jag lever rövare.

Jag känner också att det finns en tjusning i leta de rätta tingen! Tålamod, planering, eftertanke och instinkt tillsammans.

Längtar efter att få ordning på arbetshörnan, den är mest i kaos och jag jobbar just nu i köket bland stekos, disk och köksredskap, dock finns här en bra energi så det underlättar.

Fortfarande konstigt att inte ha någon TV.

Gotta go, ska leta fram mönstret till kavajen som sonen ska ha, städa, Feng Shui:a, sy och kanske hinna skriva lite. Vill måla och göra de DIY projekten som jag har lista på. Skönt med helg.

Mata neInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Great, you wanto leave a comment! Follow the keyword of this blog and keep it kind.

YSL DREAM BOOTS, MATCHA LOVE, FASHION AND SNIFF

Those boots are a piece of art! Finally tried bubble tea matcha and I love it. Rich, creamy and a huge cup! Bought at Oolong at Hötorge...