Ännu en dag med tyg,sax och tråckel

Tre timmar att sprätta upp och inse att jag inte kan använda kavajen som mönster.
Men det är kunskap och jag har räknat in 5 tim/dag för missöden och ev fel så där vann jag ändå två timmar.
Tog ett färdigt jack-mönster och modifierade om så att det blev en herr-kavaj och förutom att kavajslagen blev stora som landningsbanor (spelrum för tillskärning, men vi skrattade massor i alla fall för det var seriösa 70-tals vibbar) så blev den jättefin. Tråcklat allt idag- syr i morgon.

Nu: dusch och sängen. Min nuvarande atelje (köket utan fläkt!!) är så varm och kvav att jag t.o.m svettas om händerna, mönsterpappret fastnade hela tiden och följde med upp- mycket roligt.

Sedan har katt-kompis hoppat upp med jämna mellanrum och gjort anspråk på: tråd, tyg, mönsterpapper. Här gäller det att vara fiffig och påhittig, som när sonen var liten och avleda uppmärksamheten. Jag blir aldrig irriterad över sådan (varken son eller katt) för det är så mysigt att de vill vara med.

Mata ne


The Scarf Queen

Photographer Gianluca Senese Showed some streetstyle photos taken during fashionweek menswear  S/S 2019 Vouge to Will because he had a ...